Recent Posts

tardor relat sandra freijomil

Tardor


sandra freijomil-grecia nosaltres- diari segre

A Grècia, nosaltres


quan el dia comença premi nuvol conte

quan el dia comença


Conecta’t

Un espai per descobrir relats i vivències
I el Nadal ha passat

I el Nadal ha passat

Ha passat el Nadal com una digestió pesada. Per fi sembla que t’espolses les molles i encares l’any amb optimisme, malgrat que aquests darrers dies et costi de trobar-lo. Et sembla que al teu voltant tot rutlla amb més fluïdesa que a casa, sense tants esvorancs. Avui, però, t’has adonat que la desconeixença  enganya.

“Ha passat el Nadal com una digestió pesada.”

T’ha telefonat una amiga per organitzar un dinar de pressa, necessito esbargir-me, ha confessat, perquè les vacances de Nadal han estat una merda. Te n’has trobat una altra al gimnàs i, mentre us canviàveu de roba al vestidor, t’ha explicat com n’havien estat de costeruts els reis, que el nano, que aviat serà ja un homenet, li havia posat tot massa difícil.

Topes amb una coneguda que t’engalta un, com va tot, i tu respons que bé, amb aquell bé que només dona la certesa que estàs viva, perquè la realitat l’omet soterrant-la i, fet i fet, és cert, que no et pots queixar, que tens salut i la vida plena. Ella respon que també bé, què hem de dir si no? I tu intueixes en aquestes paraules que les coses no són com vol fer creure, però que tampoc no té ànims de parlar-ne ni tu d’anar més enllà.

“aquell bé que només dona la certesa que estàs viva…”

Al vespre reps un altre missatge d’una altra amiga, que el ginecòleg li ha telefonat perquè la citologia ha sortit alterada i ella s’ha embussat amb aquells pensaments que colpegen les temples quan alguna cosa està fora de control i tu, mentre respons que tot anirà bé sense tenir-ne cap certesa, t’has adonat que sí, que en tens una i és que el Nadal, per sort, ja ha passat i l’any que ve encara està per emplenar-se.

 

 

 

*Foto: Joanna Kosinska

 

 

Relats de

pintura blava

pintura blava

Maig 29, 2019
elles

elles

Febrer 05, 2019

2 Comentar text

 1. Avatar

  Eugènia

  12th Gen 2019 - 6:31 am

  Real com la vida mateixa!

 2. Avatar

  Núria Casabó Olivella

  22nd Gen 2019 - 7:19 am

  Amb l’edat ets més concient que a la vida has de disfrutar dels petits moments de plaer perquè les ósties ja venen soles. Així que el nadal diríem que és com una metàfora d’això, a vegades resulta pesat i ferragós però passa. I tot i el tòpic…podríem estar moooolt pitjor.

Fés un comentari

Ompliu els camps*

Comentaris recents

Segueix-me

Rep els meus relats

×