Recent Posts

el jersei de llana relat sandra freijomil

el jersei de llana


la bola relat nens escola sandra freijomil

la bola


perdut premis CAL català

perdut


Conecta’t

Un espai per descobrir relats i vivències
varanasi

varanasi

Allà on el temps s’ha aturat i els dies transcorren sense diferència. Allà on la pau sembla haver-hi arrelat, es respira i es palpa. En el silenci d’una matinada qualsevol, quan la llum és encara tènue i el sol pugna per emergir, allà m’amago quan el món em desborda.

“Varanasi, Benarés, Banaras”

És una imatge que es manté intacta a la meva retina des de fa tants anys com records vagues conserva la memòria. Els temples daurats, les escales de pedra grisa, els saris estesos, de colors brillants i estampats florals o geomètrics, els santons de barbes blanques ficats a l’aigua de cintura enfora, les mans alçades, les seves ablucions i oracions, mantres que es dilueixen en un murmuri, corones de flors taronges, les pires, alguna encesa i d’altres en repòs, l’olor de carn a la brasa, l’aigua mansa, les barques que llisquen silencioses. I amb la llum que creix i el sol que s’enlaira, les dones que renten i es renten, les que parlen, els nens que juguen i salten i xipollegen a l’aigua, la vida que es desperta i arrenca.

“Respirar i escoltar.”

I jo, des de la barca i a la barca, amb la pell fina, amb els ulls carregant-se d’imatges, amb l’instant viscut retingut a la memòria, observo.

Hi retorno de tant en tant, en un bell joc d’evocacions, i sento pau. La pau que alguns dies s’esvaeix, la que fuig, la que es retroba en un aturar-se i un silenci. Respectar. Respirar i escoltar. Allò que vam perdre i que, a voltes, tal vegada aconseguirem recuperar.

 

*Foto: Joey Lawrence

Relats de

perdut

perdut

Juny 05, 2019
la mirada

la mirada

Abril 10, 2019
cap d’any

cap d’any

Juliol 18, 2018

1 Comentar text

  1. Avatar

    Eugènia

    2nd Nov 2017 - 4:21 pm

    Hem de buscar aquests instants que ens donin una mica de respir davant de tanta injustícia…

Fés un comentari

Ompliu els camps*

Comentaris recents

Segueix-me

Rep els meus relats

×