Barceloneta

Les rodetes d’una maleta de cabina vermella repiquen sobre les llambordes irregulars d’un carrer antic. Una dona observa des del balcó, amb la persiana verda enrotllada amunt i deixant que el sol s’esmunyi endins.

Dues noies rosses, de cabells llisos i gairebé blancs, amb pantalons curts i samarretes de tirants, malgrat ser a mitjans de març, es fan fotografies amb el telèfon mòbil, amb la platja de fons.

Un home arrugat, amb boina i arrossegant els peus, s’endinsa en una bodega enganxifosa i amb olor de fregit, demana un cigaló.

Una noia camina segura, alçant un paraigua, per indicar a un grup d’asiàtics amb gorra i ulleres, que es desviïn de camí. Un noi travessa en bicicleta el passeig.

“Un home arrugat, una dona que crida,  una escala embrutida, anuncis, sol….”

Una senyora arrossega un carret de la compra d’on li sobresurten un manat de bledes, camina guerxa, té les cames inflades, no duu mitges i les sabates se li deformen pels galindons.

Una dona que crida, una altra que li respon, des del balcó de la finca veïna, mentre estén la bugada i la fan petar. Un home alça la persiana d’un local atrotinat i es posa la mà a la ronyonada, com si el gest d’alçar la porta cada dia, li pesés a la gepa.

Un noi passa el pas de vianants sense mirar, mentre parla en rus per telèfon i un repartidor de begudes l’escridassa a punt, tot just, d’atropellar-lo. Una estudiant de belles arts fa esbossos d’una futura pintura, asseguda a la sorra, d’esquena al mar.

Un grup de nois balla capoeira amb la música que escup un altaveu estrident que fa remugar els que hi són a prop. Una escala embrutida rere una porta que mal tanca. Anuncis de pisos reformats i moblats, anuncis d’estudiants, anuncis, anuncis.

Un carrer estret que s’endinsa a la gola. Olor de salnitre. Sol. Veus. Ombra. Barceloneta.

No Comments

Post A Comment