cap d'any relats breus en català estiu

cap d’any

Els anys acaben a tocar de l’aigua, allà on trenca l’onada. I com un cap d’any més, es festegen. Elàstics, allargassats durant unes setmanes, en un tic-tac que s’enceta prest, i acaba esdevenint una remor de fons, gairebé imperceptible.

Se celebren al llarg dels dies, en terres llunyanes on la cultura dissemblant em connecta amb un mateix, més enllà del dia a dia plàcid o esbojarrat del món . En allò altre que és anàleg, hi rau un mirall que em reflecteix. Trobades sense rellotge i sense rumb, sense fites preestablertes que tenen el do de conduir-nos a terrenys agrests, encara per descobrir.

“A cavall entre l’any que s’evapora i l’any que s’enceta carregat de projectes, un parèntesi mal·leable.”

Converses a trenc de lluna o arran de mar. Passejades sense destí. Lectures sense rellotge. La sorra blanca, la sorra fina, la sorra gruixuda que no permet fer castells, la platja de còdols.  L’arròs que es cou a foc lent. La copa de vi blanc que enterboleix la mirada i el pensament. Els vestits amples i les cuixes fermes, els cabells en una cua mal feta, els jocs de taula, les migdiades a l’ombra, les excursions amb una motxilla carregada d’entrepans, les festes, les paraules que brollen, alguna discussió absurda fruit d’una convivència sostinguda, telèfons amb la bateria inesgotable i contrasenyes oblidades.

A cavall entre l’any que s’evapora i l’any que s’enceta carregat de projectes, un parèntesi mal·leable. Projectes, propostes, il·lusions, i al davant un camí immaculat que la vida ja s’encarregarà de repintar. Al desembre, només l’accident d’un canvi de xifra.

*Foto: Sime Basioli

No Comments

Post A Comment