de cervells i de llistes

De cervells i de llistes

Saltar d’un bucle a un problema i d’un problema a un neguit, del neguit a la negativitat i d’aquí a la tristor. Com qui juga al joc de l’Oca, ara aquí, ara allà. Passem els dies amunt i avall, capficats i remugant de tot allò que no ens va bé. O que no ens va prou bé. O que podria ser millor.

“O que no ens va prou bé. O que podria ser millor.”

Fa uns dies vaig llegir un article. El cervell plàstic i manejable, s’educa. El podem modelar i, a poc a poc, transformar. La nostra manera d’enfocar allò que ens passa ve condicionada pel cervell i per la seva mirada. Dirigir-lo segons vulguem és factible. Proposava un seguit d’exercicis per aprofitar la plasticitat del cervell i transformar-lo fins a prioritzar una mirada positiva.

Des d’aleshores que cada vespre m’esforço a posar l’ull en aquells fets que moltes vegades passen desapercebuts, estabornits i aixafats per totes aquelles coses negatives que ens ocupen i ens preocupen.

” Ara faig llistes positives… “

Als vespres, em capbusso en el dia viscut, com qui cerca una peça perduda d’un trencaclosques. Arraulides entre la dimensió que han pres les peces negatives, hi ha les altres. Ara faig llistes positives i la vida, que no ha deixat de ser la mateixa, m’acaba semblant més agraïda.

*Fotografia: Pawel Czerwinski

1 Comment
  • Eugènia Tramunt
    Posted at 05:18h, 11 març Respon

    Hem d’explicar tot el que de bo ens passa! Tendim a fer el contrari….

Post A Comment