fada menta relat sandra freijomil

Fada Menta

La fada Menta ho sap tot, diu el Pau així que el personatge apareix al conte. I a ella li fa una mica de mania aquesta fada saberuda que tot ho resol.

Hi ha una nena que plora perquè s’ha posat malalta la nit prèvia a una excursió que li fa molta il·lusió. La mare li posa tovalloles humides al front mentre prova de convèncer-la, au, va, ja hi haurà altres dies i altres excursions. Però la nena, enrabiada i entristida, perquè aquella sortida al planetari l’esperava des de feia dies, no es conforma.

“I a ella li fa una mica de mania aquesta fada…”

El Pau s’avança mentre llegeix una de les frases, i ara la fada Menta ho capgirarà tot. Ella rumia com s’ho farà aquesta vegada la fada perquè la nena deixi de somicar i, fins i tot, agraeixi haver-se posat malalta. Al final la cangur acaba sent una experta en planetes i estrelles, i la nena i ella passen el matí buscant i contrastant informació. La nena aprèn més en un matí amb una experta en planetes del que hauria après a l’excursió escolar. El Pau es conforma, tanca el llibre i s’adorm plàcidament.

“…la fada ha fet trampa…”

Ella, però, mentre tapa el nano, li besa el front i desa el llibre al prestatge, s’adona que la fada ha fet trampa, perquè no sempre hi haurà una cangur màgica que aporti solucions. La vida de vegades es gira d’esquena i no hi ha cap fada Menta que li sàpiga fer el tomb.

*Extret de El llibre de les emocions per a nens i nenes, Gemma Lienas i Sigrid Martínez

No Comments

Post A Comment