Recent Posts

el buit que no vull

el buit que no vull


el braç dret relat sandra freijomil

el braç dret


venudes relat al blog sandra

venudes


Conecta’t

Un espai per descobrir relats i vivències
fada Menta

fada Menta

La fada Menta ho sap tot, diu el Pau així que el personatge apareix al conte. I a ella li fa una mica de mania aquesta fada saberuda que tot ho resol.

Hi ha una nena que plora perquè s’ha posat malalta la nit prèvia a una excursió que li fa molta il·lusió. La mare li posa tovalloles humides al front mentre prova de convèncer-la, au, va, ja hi haurà altres dies i altres excursions. Però la nena, enrabiada i entristida, perquè aquella sortida al planetari l’esperava des de feia dies, no es conforma.

“I a ella li fa una mica de mania aquesta fada…”

El Pau s’avança mentre llegeix una de les frases, i ara la fada Menta ho capgirarà tot. Ella rumia com s’ho farà aquesta vegada la fada perquè la nena deixi de somicar i, fins i tot, agraeixi haver-se posat malalta. Al final la cangur acaba sent una experta en planetes i estrelles, i la nena i ella passen el matí buscant i contrastant informació. La nena aprèn més en un matí amb una experta en planetes del que hauria après a l’excursió escolar. El Pau es conforma, tanca el llibre i s’adorm plàcidament.

“…la fada ha fet trampa…”

Ella, però, mentre tapa el nano, li besa el front i desa el llibre al prestatge, s’adona que la fada ha fet trampa, perquè no sempre hi haurà una cangur màgica que aporti solucions. La vida de vegades es gira d’esquena i no hi ha cap fada Menta que li sàpiga fer el tomb.

 

*Extret de El llibre de les emocions per a nens i nenes, Gemma Lienas i Sigrid Martínez

 

Relats de

la boa

la boa

gener 28, 2020
la bola

la bola

juny 18, 2019

Fés un comentari

Ompliu els camps*

Comentaris recents

Segueix-me

Rep els meus relats

×