la necessitat de riure

Els dies es tinten d’una intensitat massa fosca. La tensió la fueteja per dins. Ha rebut una mala notícia. Una notícia que s’engrandeix, es fa una pilota i s’enquista, no com un petit gra de pus, sinó com una bola greixosa que tot ho aparta.

El que ella no sap, quan agafa aquell avió incert que la duu a l’altra banda de mar, és que la notícia no és una, sinó moltes i diverses, com un ventall de petits tentacles que s’expandeixen, malgrat venir tots del mateix cap de pop. Si ho hagués sabut, tal vegada no hauria pres l’avió i s’hagués quedat aturada en aquell racó de món, agafada d’una ma menuda que tot ho enceta.

“La necessitat imperiosa de riure.”

L’ha trobat malalt. Aquella figura que ella admirava, és avui un petit ésser espantat,  trist i perdut. Algú que ha passat per damunt de tot, inclosa a ella mateixa.

Prova d’obrir-se pas entre la pluja de portes tancades que li cauen al damunt, perquè confia que, en algun racó, n’hi haurà alguna d’oberta. I tanmateix, tot li pesa. El món sembla que s’ha tornat boig. Tot està cap per avall. I ella, que en algun instant menut només voldria fugir, no pot.

La vida ha fet un gir on tot ha de començar de nou. Li cau com una llosa una vida a acollir, una responsabilitat no escollida. Una vida que no és nova, al contrari, s’esmuny, presta, cap a terrenys indefinits.

Quan més grossa es fa la pilota, com més suplica algun tipus d’ajut, una petita escletxa, un mànec, una barra, quelcom on agafar-se, s’adona que en el fons, el que més voldria i el que més troba a faltar, és riure. La necessitat imperiosa de riure.

*Foto: José Ibarra, unsplash

Tags:
,
No Comments

Post A Comment