Recent Posts

nedarla sangonera relats catala sandra

la sangonera


Conecta’t

Un espai per descobrir relats i vivències
la vida era a tocar

la vida era a tocar

Per què la vida era a tocar i no la vaig veure. Perquè les coses que són massa a prop,  esdevenen difuses i no es distingeixen amb claredat. Per veure-hi clar cal una mica de distància.

Això ho vaig aprendre tard. Que ni amb ulleres de presbícia vaig ser capaç d’adonar-me’n, que la tenia arran, gairebé a tocar, fregant-me en alguns instants. Bleda. Inepta.

Tampoc no la vaig sentir. I mira que em cridava a vegades i, a voltes, em regalava un xiuxiueig a cau d’orella, com una remor que no atansava a comprendre.

“…vine, atura’t, escolta, observa, la veus?”

Tocar-la. Això encara no ho he aconseguit. Les hores que passo asseguda en aquesta butaca vella que guarda la forma dels meus malucs, amb les ulleres de cul de got i la sordesa intermitent, que no admeto perquè no em fa nosa, he atrapat a veure-la. També a sentir-la. Fins i tot a olorar-la, quan obro la finestra i s’esmuny el perfum del gessamí florit o la flaire de ceba confitada.

Tocar-la ja no podré. Sóc massa feble. Sóc massa vella.

Els joves no volen escoltar-me. I prou que els ho dic, seu, vine, atura’t, escolta, observa, la veus? És la vida tota cofoia que et passa pel davant. Vigila que no se t’escapi. Però ells em miren amb els ulls esbatanats, vella xaruga, no saps què dius ja.

Relats de

de carn i ossos

de carn i ossos

abril 01, 2020
de cervells i de llistes

de cervells i de llistes

març 10, 2020
el cranc

el cranc

novembre 27, 2019

Fés un comentari

Ompliu els camps*

Comentaris recents

Segueix-me

Rep els meus relats

×