Recent Posts

l'Assun relat hospital Sagrat Cor

L’Assun


de vegades no relat adolescència al blog

de vegades no


el buit que no vull

el buit que no vull


Conecta’t

Un espai per descobrir relats i vivències
llums de colors

llums de colors

Quan encenen els llums als carrers, tu els apagues. No t’han agradat mai les festes i ara no faràs cap esforç per canviar.

A casa ho han posat tot, l’arbre, el pessebre, un pare Noel que balla al ritme d’una nadala embafadora i, fins i tot, han guarnit el saló amb llumetes de colors que voregen la paret i els teus estimats llibres. Vas demanar que almenys els llums fossin blancs però fan alternança el vermell, el verd, el blau i el groc en una sala que ja no reconeixes com a teva.

“…una sala que ja no reconeixes com a teva.”

No has remugat gaire. Sempre acabes sent la negativa de la família. El Nadal és un temps dolç i quan hi ha criatures encara més. No et convenceran pas. A tu el Nadal no t’ha agradat mai, potser perquè sempre hi faltava algú a taula, ja des de ben petita els tenies uns aquí i els altres allà. Tampoc no t’agradaven aquelles reunions gegantines de cosins que no veies mai, on t’haguessis volgut fondre en un racó. Per què no et van caure en sort els mals de panxa reclamats? T’imaginaves tota sola a casa, amb un plat d’arròs bullit, veient pel·lícules antigues i afartant-te de llibres.

” Però ara ja no pretens canviar-te. “

Sí, potser sí que ets una mica estranya. Però ara ja no pretens canviar-te. No suportes les cues a les botigues, les llistes llargues, les compres absurdes i inútils, els bons desitjos generalitzats, aquelles corredisses que enfarfeguen.

T’hi resisteixes. Sense vantar-te’n però sense justificar-te. I continues fent la teva rutina mentre observes de reüll aquests llums de colors que decoren el saló de casa teva.

 

 

*Fotografia: Annie Spratt

 

Relats de

el buit que no vull

el buit que no vull

març 23, 2021
la truita

la truita

gener 26, 2021
les closques

les closques

setembre 15, 2020

Fés un comentari

Ompliu els camps*

×