Recent Posts

solstici d'estiu

solstici d’estiu


terra de ningú relat en català

terra de ningú


no dir relat sandra freijomil

no dir


Conecta’t

Un espai per descobrir relats i vivències
perdut

perdut

(3r premi concurs microrelats de la Coordinadora d’Associacions per a la Llengua Catalana, en col·laboració amb Escola Escriptura Ateneu Barcelonès i Omnium)

Es va perdre, baixant la Rambla. Alguns deien que l’havien vist arran de mar, però d’altres asseguraven que s’havia esmunyit per un carreró del Raval. El cert és que no l’havien pogut trobar, ni a les carnisseries halal, ni als basars o locutoris, ni a les botigues dels xinesos o a les de records per a turistes. El català se’ls esmunyia.

“Van organitzar una batuda.”

Van organitzar una batuda. Un grup s’endinsava al Gòtic des de la Rambla, mentre l’altre ho feia des de Santa Maria del Mar. Un tercer grup havia decidit registrar el Raval i, finalment, s’hi havia afegit un quart grup, format pels que havien viscut el franquisme, que s’havia dedicat a la zona costanera. Els més obcecats van desfilar amunt i avall pels carrerons de la Barceloneta.

“…amb aquella calma dels qui no se saben buscats.”

El van localitzar assegut en una terrassa, prenent un cafè, amb aquella calma dels qui no se saben buscats. Se li van llaçar al damunt i el van omplir de retrets. Com se li havia acudit desaparèixer, tant que el necessitaven? I ell, que amb els anys s’havia anat fent miques, de tan malmès com estava pel mal tracte rebut, els va retornar un somriure entre orgullós i provocatiu. Cuideu-me.

 

 

*Foto: Collins Lesulie

 

 

 

 

 

 

Relats de

retorn a la vida

retorn a la vida

desembre 01, 2020
buguenvíl·lea

buguenvíl·lea

octubre 29, 2019
Tardor

Tardor

octubre 22, 2019

Fés un comentari

Ompliu els camps*

×