perseverança perseverar de què parlo sandra freijomil

Parlo de la perseverança

Fa uns mesos vaig assistir a una xerrada sobre temes que ara no vénen al cas però, on d’entrada i com a base sobre la qual centrar-se per assolir allò del que es parlava, es va nomenar la perseverança. Perseverar era un consell, un mantra, quelcom que calia mantenir de manera ferma per aconseguir els objectius plantejats. Crec que de tota la xerrada, aquella idea és la que més em va impregnar.

Perseverar és mantenir-se ferm en la manera de ser o d’actuar. Perseverar vol dir persistir, vol dir no llençar la tovallola, vol dir no trontollar o, en cas de fer-ho, saber mantenir l’equilibri, ser fidel a la voluntat, als desitjos que un s’ha proposat.

Vaig incloure el verb en aquelles idees que la consciència, de tant i en tant i sobretot quan van mal dades, s’entesta a repetir-me, quan estic a punt de renunciar, d’abandonar-me al bressol de la queixa o de la compassió, això no ho aconseguiré mai, en aquells instants, perseverar. I aixecar-se o mantenir-se dempeus, avançar, tornar-ho a provar, insistir, lluitar.

La perseverança és una de les qualitats necessàries per assolir objectius. Poques vegades les coses vénen donades de manera fàcil i sense esforç. En la majoria dels casos, quan et proposes un repte, l’has de suar, treballar, lluitar. Perseverar és no renunciar, és repetir-se, au, va, que me’n sortiré. La pregunta que em faig, però, és en quin punt la perseverança pot ser una mala companya?

Com saber que, malgrat que hi insistim i batallem, no ens en sortirem i que, el fet de persistir-hi, no fa sinó que aprofundir la nostra frustració envers allò que voldríem però que no arribarà mai.

Com saber quan cal deixar de perseverar per no fer-nos més mal i que aquesta lluita ferma acabi sent el nostre pitjor enemic?

No Comments

Post A Comment