rutina, relats català, sandra frejomil contes

rutina

A debades, sempre arriba la rutina.

El despertador que xiscla i t’arrenca d’un son encara espès, les presses que volen embolcallar-te mentre t’hi resisteixes i les fas fora a empentes, malgrat saber que acabaran guanyant-te la batalla. Allò per construir i allò que s’esfumarà en un somni mai assolit, pilars que s’esfondren i és que ja ho té això la vida, que s’arrenca valenta i et sorprèn en un revolt imprevist, mentre d’altres s’alcen imponents, abastant fites que et bressolen orgulloses.

“…la barreja agredolça de la vida.”

El rellotge que agafa ritme, com el teu pas àgil i manegar-te cada dia més de pressa, agendes plenes, el jorn a corre-cuita; ja no hi ha temps per fer el badoc, la lectura intempestiva, la digestió densa o les hores de ball de paraules que s’intercanvien. Nous projectes que t’engresquen i retorns que t’embolcallen de tedi; la barreja agredolça de la vida.

Lleument, quan la calor enganxifosa s’acovardeix, els dies s’escurcen, la fresca s’escola per la finestra i el calendari arrenca pàgines, es fa lloc, tota grossa i remenant el cul, la preuada i malaguanyada rutina. I quan te n’adones, ja hi és ella ben escarxofada.

*Foto: Fredrik Ohlander

No Comments

Post A Comment